220 milioana de dolari daune în cazul preluării abuzive a copilului de stat „Aveți grijă de Maya”

Iată un alt caz de abuz și corupție în ceea ce privește „protecția copilului” în care din păcate s-a făcut dreptate mult prea târziu, după ce mama și-a luat viața răpusă de durere și umilință. Oare câte astfel de tragedii trebuie să se mai întâmple până când această „cortină” și ură împotriva mamelor se va demasca la nivel internațional?

Jurații în cazul „Take Care of Maya”, în care fiica preluată abuziv de stat a solicitat daune de 220 de milioane de dolari, consideră spitalul răspunzător pentru malpraxis (traducere din New York Post)
Maya Kowalski a izbucnit ăn plâns când un juriu a decis că a câștigat dosarul ei de malpraxis medical de 220 de milioane de dolari joi. (8.11.2023 nota trad.)

Un juriu din Florida a găsit Spitalul de Copii Johns Hopkins răspunzător pentru mai multe infracțiuni în acest caz, care a fost prezentat în documentarul Netflix „Take Care of Maya”.

Acum, în vârstă de 17 ani, Kowalski a apucat crucea și a fost copleșită de emoție când verdictul uimitor a fost anunțat într-o sală tensionată din Sankt Petersburg (USA).

Mama lui Kowalski a internat-o pe fetița de atunci în vârstă de 10 ani în unitatea spitalicească în 2015, spunând medicilor că suferă de o afecțiune cronică dureroasă care necesita tratamente riscante cu ketamina.

Sceptici cu privire la cererile Beatei Kowalski – și la severitatea stării lui Maya – angajații au contactat autoritățile pentru protecția copilului din Florida.

Maya a fost îndepărtată curând din grija părinților ei și a fost făcută involuntară în secție medicală a statului.

După ce i s-a interzis să o vadă pe Maya timp de 85 de zile și s-a confruntat cu acuzații de abuz asupra copiilor, Beata Kowalski și-a luat viața în garajul casei familiei.
Pretinzând că spitalul a comis-o pe Maya pe nedrept și a separat-o crunt de mama ei, familia Kowalski a dat în judecată unitatea pentru 220 de milioane de dolari.

Kowalski și fratele ei au explodat în hohote de plâns la jumătatea citirii verdictului, când grefierul s-a referit la sinuciderea Beatei Kowalski și la complicitatea spitalului la moartea ei.

Maya a mărturisit în cadrul procesului că încă suferea de efectele debilitante ale sindromului de durere regională complexă, o afecțiune neurologică.
Afecțiunea rară poate provoca dureri intense, larg răspândite din cauza disfuncției sistemului nervos.

Ea le-a spus juraților că angajații spitalelor au respins starea ei și au crezut că mama ei suferă de sindromul Munchausen by Proxy, în care îngrijitorii inventează sau exagerează bolile copilului pentru atenție.

Avocații spitalului au susținut că angajații au luat măsuri drastice pentru că au simțit că mama lui Kowalski o pune în pericol cu ​​tratamentele cu ketamina, pe care ea le-a început inițial în Mexic.
Afecțiunea rară poate provoca dureri intense, larg răspândite din cauza disfuncției sistemului nervos.

Ea le-a spus juraților că angajații spitalelor au respins starea și au crezut că mama ei suferă de sindromul Munchausen by Proxy, în care îngrijitorii inventează sau exagerează bolile copilului pentru atenție.

Avocații spitalului au susținut că angajații au luat măsuri drastice pentru că au simțit că mama lui Kowalski o pune în pericol cu ​​​​tratamentul cu ketamina, pe care ea le-a început inițial în Mexic.
Kowalski a plâns în repetate rânduri pe tribună în timp ce și-a amintit grija mamei sale, spunându-le juraților că se simte singură și abandonată în timp ce era sub subordinea statului.

Avocații apărării au încercat să înlăture pretențiile lui Kowalski de suferință continuă din cauza bolii.

Avocații ei au spus că nu a putut participa la câteva zile la tribunal din cauza durerii, ceea ce a determinat consilierul spitalului să prezinte fotografii cu ea în oraș doar câteva zile mai târziu.
Dar Kowalski a răspuns, contracarând că pur și simplu mergea la absolvire într-una dintre imagini și că era defăimat pe nedrept.

Juriul a fost de partea adolescentului în totalitate, considerând renumitul spital vinovat de închisoare falsă, malpraxis și provocare de suferință emoțională.

Unitatea se confruntă cu sancțiuni de zeci de milioane de dolari, deși se așteaptă să facă apel la verdict.
Avocații spitalului au rupt verdictul, acuzând instanța de „erori clare și prejudiciabile”.

„Dovezile au arătat în mod clar că Johns Hopkins All Children's Hospital a respectat legea obligatorie de raportare din Florida în raportarea suspectelor de abuz asupra copiilor și, atunci când aceste suspiciuni au fost confirmate de tribunalul districtual, a respectat pe deplin dispozițiile Departamentului pentru Copii și Familii (DCF) și ordinele judecătorești”, avocatul. Howard Hunter a declarat într-o declarație.

„Suntem hotărâți să apărăm obligația extrem de importantă a reporterilor obligatorii de a raporta suspectele abuzuri asupra copiilor și de a-i proteja pe cei mai mici și mai vulnerabili dintre noi.” 

Iată un alt caz de abuz și corupție în ceea ce privește „protecția copilului” în care din păcate s-a făcut dreptate mult prea târziu, după ce mama și-a luat viața răpusă de durere și umilință. Oare câte astfel de tragedii trebuie să se mai întâmple până când această „cortină” și ură împotriva mamelor se va demasca la nivel internațional? Pentru cine nu cunoaște detaliile urmăriți documentarul Netflix „Aveți grijă de Maya”
traducere și comment av. Mirela David Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avocat Mirela Andrei (David)

Cabinet de avocat – Mirela David Andrei
Adevărata valoare umană este valoarea pe care o dăm vieţii altora.

Domenii

Contact

Copyright © 2022. Cabinet de Avocat Mirela David Andrei. Toate drepturile rezervate.